FAQ – Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen (Algemeen)

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

faq fittherapie

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen (faq) aan Fittherapie.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en we proberen dan in ieder geval binnen 24 uur je vraag te beantwoorden, en wellicht plaatsen we je vraag dan in onderstaand overzicht er bij.

 

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en de natuurgeneeskundige therapie van Fittherapie?

Er zijn meerdere verschillen maar ook een aantal overeenkomsten. Laten we beginnen met de overeenkomsten. Je kunt zowel bij onze natuurgeneeskundige therapie als bij fysiotherapie, therapeutische en/of sportmassage ondergaan. Ook is het bij beide disciplines mogelijk oefeningen voor oefentherapie mee te krijgen en te oefenen.
De verschillen zitten hem in het feit dat een fysiotherapeut steeds vaker zogenaamd “hands-off” werkt. Dit betekent dat er vaak een plan wordt gemaakt om te gaan sporten, vaak ook op de aanwezige apparaten. Ook is een fysiotherapeut meer gespecialiseerd in het herstel na b.v. een ongeluk of een operatie. Daarnaast maken ze soms gebruik van apparaten om de spieren te bewerken. De paramedisch natuurgeneeskundig therapeut van Fittherapie werkt altijd alleen met de handen, wij gebruiken geen apparaten.
Wij maken gebruik van diverse werkvormen, zowel vanuit westers- als oosterse invalshoek en hebben een holistische (lichaam en geest) visie op de mens en hun problematiek.

Heb ik een doorverwijzing van de huisarts nodig?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Sinds enkele jaren bent u vanuit de verzekeraar niet meer verplicht een doorverwijzing te hebben wanneer u een therapeut bezoekt. U kunt dus op eigen initiatief contact met ons opnemen.

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage bestaat o.a. uit het oppakken en rollen van de huid. Het is een diepe massage die de weefsels onder de huid masseren. De behandeling beïnvloedt de inwendige organen, spieren, gewrichtkapsels en bloedvaten. Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

Zijn de behandelingen van Fittherapie pijnlijk?

In de basis zijn onze behandelingen niet pijnlijk. Door het houden van een uitgebreide intake en een goed beeld over onze cliënten te vormen trachten we op basis daarvan de intensiteit van de behandeling aan te passen. Gedurende de behandeling zal er ook regelmatig gevraagd worden hoe een bepaalde handeling aanvoelt. Wanneer bepaalde klachten reeds langere tijd aanwezig zijn en bepaalde structuren in het lichaam aangedaan zijn, zoals bijvoorbeeld het bindweefsel, dan kan een behandeling soms wel pijnlijk zijn. Vaak neemt dit heel snel af gedurende het verloop van de behandelingen. Uiteraard geven wij altijd uitleg over hetgeen wij adviseren te behandelen en kijken wij goed naar jouw specifieke selectiviteit, wat zoveel betekent als hetgeen je op dat moment aan kunt.

Kan ik ook in de avond of in het weekend terecht?

Ja, de praktijk is ook een aantal vaste avonden en op zaterdag geopend. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Kan ik in de buurt parkeren?

Ja, u kunt direct voor de deur GRATIS parkeren.

Wat neem ik mee naar de eerste afspraak?

Voor het opmaken van een correcte factuur dienen wij in ieder geval in het bezit te zijn van uw BSN (Burger Service Nummer). Dit staat onder meer vermeld op uw zorgverzekeringspas en uw identiteitsbewijs. Indien u een doorverwijzing van een collega therapeut of uw huisarts heeft is dit voor ons wel belangrijke informatie om u op een passende wijze te kunnen behandelen.

Moet ik zelf handdoeken meenemen?

Nee, Fittherapie beschikt over meer dan voldoende handdoeken.

Kan ik mijn kleding aanhouden tijdens de behandelingen?

Dit is uiteraard afhankelijk van de behandeling waarvoor u komt. Uw ondergoed (inclusief BH) kunt u uiteraard ALTIJD aanhouden.

Kan ik zelf kiezen tussen Raymond of Jenneke?

Uiteraard. Wij zien dit zelf als een unieke propositie van onze praktijk. Het kan echter wel voorkomen dat, indien je een voorkeur hebt, je wat later terecht kunt, wanneer de therapeut van je voorkeur vol gepland staat.

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Dit is aan u. U kunt uw kinderen uiteraard meenemen. Veel van onze behandeling bieden echter het beste resultaat als er ook een ontspanningscomponent inzit. U kunt zelf het beste inschatten of dit mogelijk is met uw kinderen erbij.

Hoe snel ben ik van mijn klachten af?

Helaas, hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Het antwoord op deze vraag is van vele factoren afhankelijk. Wel proberen wij je na afloop van het eerste consult een indicatie te geven.

Klachten zoals nek- en schouderklachten, is hier altijd wat aan te doen in de zwangerschap?

Ja, in de meeste gevallen wel. Soms zien we echter dat de klachten tijdens de zwangerschap sneller terugkomen dan wanneer je niet zwanger zou zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer de klachten wel sneller terugkomen heeft dit met name te maken door de veranderende hormoonhuishouding, de zwaardere belasting vanwege de verandering van je lichaam, vermoeidheid en spanning tijdens de zwangerschap.

Op je buik liggen tijdens de zwangerschap, op de speciale massagetafel, is dat wel veilig?

Jazeker! De tafel die in onze praktijk staat, is ontworpen door verloskundigen, specialisten en massagetherapeuten, speciaal voor de zwangere vrouw. De ondersteunende band, stellen we af op jouw buik, waardoor je altijd voldoende ondersteuning hebt. Veel vrouwen ervaren bijvoorbeeld het bewegen van de baby op een heel andere manier, wanneer ze op hun buik liggen, erg speciaal.

Zijn er bepaalde behandelingen die niet mogen in de zwangerschap?

De meeste werkvormen zijn mogelijk tijdens een behandeling. Zeer zware werkvormen zoals bindweefselmassage en bepaalde drukpunten op de voet en het lichaam, die weeënopwekkend kunnen zijn, slaan we uiteraard over.

Mag je de laatste 3 maanden van de zwangerschap behandeld worden?

Ja, dit mag. Het gaat erom dat jij je prettig voelt. De ervaring wijst uit dat een zwangere vrouw tot de laatste week van de zwangerschap een behandeling als heel prettig ervaart, mede door onze speciale tafel.

Mag je de eerste 3 maanden van de zwangerschap behandeld worden?

Ja, dit mag. We vragen altijd in welke week van de zwangerschap je zit, zodat we de intensiteit van de behandeling aan kunnen passen op het trimester. Daarnaast kan het zo zijn dat je de eerste weken met name, last hebt van misselijkheid. Bepaalde geuren kunnen misschien dan al snel teveel zijn. Geef dit vóór de behandeling aan ons aan, dan kunnen wij in geval van massage, masseren met een neutrale, geurloze olie.

Een vraag? Stel deze eenvoudig via WhatsApp!
Meestal ontvang je binnen 2 uur antwoord.

Chat via WhatsApp!